Nieuws
Home / Nieuws
20/04/2011 : De charme van oud, de kwaliteit van nieuw

Kenmerkend voor Retro® is het ‘oude’ uitzicht. Hierdoor lijkt het alsof de gevelstenen de tand des tijds met glans hebben doorstaan. Toch zijn ze gloednieuw. Tijdens de productie ondergaan deze eerste keus gevelstenen een extra behandeling die een ‘doorleefd’ effect geeft, met sporen van verwering, mortelresten en afgesleten randen.Het resultaat zijn hoogkwalitatieve gevelstenen die eruit zien alsof ze jarenlang aan verwering werden blootgesteld. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden om je woning het gewenste uitzicht te geven: van historisch over hedendaags tot vooruitstrevend. 

RETRO

De Retro®-stenen van Desimpel dragen een naam die perfect past bij het einde van vorige eeuw. Zeker de rode kleurvariaties in de Retro® ‘Belle Epoque’-stenen kennen tegenwoordig een felle opmars, maar ook met de meer gele tinten van de Retro® Gaudi, Tiffany en Lautrec worden mooie projecten gerealiseerd. Recent werd aan deze reeks de Retro® Orangerie toegevoegd.

Voor een kalei-effect bestaan er ook stenen die rondom rond zijn gecementeerd: Retro® Casa Lena.
Elk van de uitvoeringen bevat alle ingrediënten die nodig zijn om een metselwerk een ‘oud’ aspect te geven: een ruw oppervlak, afgeronde hoeken, en een keuze uit kwart-, halve en driekwartstenen (wildverband) met talrijke mortelsporen. Toch worden ze vandaag gebakken en beantwoorden ze aan de strengste kwaliteitsnormen op het vlak van kleurvastheid, breukweerstand en vorstbestendigheid.

 
Desimpel - Kapel Ter Bede 121 - 8500 Kortrijk | Tel. +32 56 24 96 38 - Fax +32 56 20 47 60 | e-mail: info@desimpel.be