Nieuws
Home / Nieuws
24/04/2011 : Desimpel keramische binnenmuurstenen geproduceerd te Beerse en Zonnebeke krijgen het felbegeerde natureplus kwaliteitslabel.

Natureplus is een internationaal label dat in 1996 in het leven geroepen werd door Natureplus e.V. Deze vereniging bevordert milieu- en gezondheidsbescherming in de bouwsector en hecht belang aan consumenteninformatie over bouwproducten, bouwmaterialen en objecten voor binnenhuisinrichting. Daarbij staat de gedachte centraal bouwmaterialen te promoten die milieusparend zijn en onschadelijk voor de menselijke gezondheid.
 
Om dit te bereiken kent de vereniging een label toe aan natuurlijke producten die aan nog strengere criteria beantwoorden dan de vigerende Europese normen inzake milieu, gezondheid en functionaliteit: het natureplus kwaliteitslabel. Natureplus is ook strenger dan labels die door overheidsinstanties uitgereikt worden, zoals het Europese Ecolabel of het bekend Duitse label Blaue Engel. Het natureplus label vormt voor consumenten en bouwheren eenduidig de weg naar een groene, gezonde en tegelijk ook duurzame woonst.
 
Het label wordt enkel toegekend aan bouwmaterialen die zeer goed scoren op het vlak van de gebruikte natuurlijke grond- en toeslagstoffen, energie- en waterverbruik, transport, emissies van schadelijke stoffen, verpakkingsmateriaal, afvalproductie en verwerking, veiligheid en kwaliteitsborging.
 
Desimpel - Kapel Ter Bede 121 - 8500 Kortrijk | Tel. +32 56 24 96 38 - Fax +32 56 20 47 60 | e-mail: info@desimpel.be